Selecteer provincie

Vakantie Kinderfeesten VKF

Goedkoop busje huren

Op zoek om een busje te huren ? Vergelijk altijd eerst voordat u gaat huren. Gaat u op een weekje op vakantie? of gaat u een dagje weg met de familie? Een busje huren kan erg handig en gezellig zijn!

Details

Adres
Postbus 8143
3301CC Dordrecht
Zuid-Holland
Telefoonnummer
e-mail
-
Beoordeling
Gemiddeld: 0
Aantal beoordelingen: 0
Jij beoordeelde Nog niet beoordeeld

Gegevens onjuist of niet volledig? Wijzig gegevens Bedrijfsgegevens verwijderen

Omschrijving

Wat wij doen:
De stichting VakantieKinderFeesten (VKF) is opgericht tussen 1919 en 1926 en is dus al erg lang bekend in Dordrecht. Het VKF is oorspronkelijk vanuit de gemeente Dordrecht opgericht om de bleekneusjes een week op kamp te kunnen laten gaan in de vakantie. Een bleekneusje was een kind dat in de stad woonde en niet op vakantie kon. 18 april 1951 werd het VKF een zelfstandige stichting en kwam het los van de gemeente. Sinds de oprichting is het VKF een vrijwilligersorganisatie en alle medewerkers doen dat belangeloos.

Misschien herinneren de oudere Dordtenaren zich nog wel de Pipowagen en later de Mobrig. Dit waren de wagens die elke dag naar verschillende locaties in Dordrecht reden om daar activiteiten te houden. Ook in buurthuizen en speeltuinen is het VKF jarenlang actief geweest. Deze activiteiten worden nu verzorgd door de Dordtse Welzijns Organisatie. Ook waren er vroeger herfst- en voorjaarsinstuiven. Deze zijn gestopt omdat het VKF is gevraagd zich alleen te richten op de zomervakantie. Wellicht komen de instuiven in de toekomst nog eens terug!

VKF van nu.
Het Weekkamp is waar het VKF jaren geleden mee startte. Ook nu wordt nog steeds elk jaar het Weekkamp gehouden. Bij Jeugddorp wordt in twee weken van de zomervakantie Dagkamp gehouden. Met de bus word je elke dag opgehaald om spelletjes te doen, speurtochten te lopen, te springen op een luchtkussen en te knutselen. In de Reeweghal kun je terecht voor Ratje Doe. Op deze inloopactiviteit kun je bijvoorbeeld, koekjes bakken, bloemschikken, sieraden maken of spelletjes doen. Het VKF zoekt in de zomer ook het water op om te vissen. Onder begeleiding ga je op zoek naar de beste visplekjes van Dordrecht. Meer informatie en aanmeldingsformulieren vind je op de paginas van deze activiteiten.

We zijn op zoek naar bestuursleden en vrijwilligers. Voor het bestuur zijn we op zoek naar personen met liefst bestuurlijke ervaring. Eenmaal per maand is er een bestuursvergadering waarin we de stand van zaken omtrend de stichting en activiteiten met elkaar doornemen. Indien u geinteresserd bent in een bestuurfunctie neem dan contact op met Kees van Driel; [email protected] of telefonisch via ons secretariaat (078-6212776).
Specialiteiten:
Vrijwilligersorganisatie , Koekjes bakken, Bloemschikken, Sieraden maken , Spelletjes doen, Verhuur diverse materialen, Sport-, spelmaterialen, Kampmaterialen , Luchtkussens , Dagkamp